ROLLIN’

BUDITE BRŽI. BUDITE SNAŽNIJI.

ROLLIN’ ŠIBENIK

Savez školskih sportskih društava

Šibensko-kninska županija

Uvod

Projekt „Rollin’ Šibenik“ osmišljen je kao poticaj mladima da se upoznaju s rolanjem kao aktivnošću koja je mladima atraktivna, a nemaju mogućnosti da se s njom u Šibeniku upoznaju, niti u jednom od oblika sustava – vrtića, škola ili privatno kroz škole rolanja. Kako rolanje spada u jednu od najboljih aerobnih aktivnosti, smatra se jednako korisno i kao trčanje i kao vožnja bicikla.

Ciljevi i ishodi

Osnovni cilj projekta „Rollin’ Šibenik“ je potaknuti višestrani psihosomatski razvoj mladih, razviti zdravstvenu kulturu u svrhu očuvanja i unapređenja vlastitog zdravlja, stvoriti potrebu za svakodnevnim vježbanjem kroz učenje cikličke aktivnosti rolanja.
Ishod ovog projekta je da svaki učenik samostalno rola, bez straha od mogućeg pada, da koristi sve naučene elemente rolanja, te da ovu aktivnost upražnjava u svoje slobodno vrijeme.

Ciljana skupina

Ciljana skupina programa „Rollin’ Šibenik“ su mladi od 13. do 16. godina, tj. učenici/ce OŠ i SŠ grada Šibenika – OŠ Meterize, Tehnička škola Šibenik, Srednja strukovna škola Šibenik te Medicinska škola Šibenik.
Rad će se odvijati kroz četiri grupe, i to 7. i 8. razreda osnovne škole (20 učenika/ca) te grupe 1. i 2. razreda srednje škole (20 učenika/ca).

Vremenske odrednice

Projekt „Rollin’ Šibenik“ započet će 15. rujna 2019. i trajat će do 15. prosinca 2019.

Stručni kadar i materijalni uvjeti za provedbu

Nositelj projekta je Irena Rupić Pietri, profesor kineziolog, ujedno i jedna od provoditelja  projekta s profesoricama kineziologije Anitom Donđivić, Sorajom Dražić-Balov i Margitom Vrbičić.

Projekt je financiran 80% od Središnjeg državnog ureda za šport RH i 20% od Hrvatskog školskog sportskog saveza.

 

CILJEVI PROJEKTA

Psihosomatski razvoj mladih

Razvoj zdravstvene kulture

Očuvanje i unapređenje vlastitog zdravlja

Stvaranje potrebe za svakodnevnim vježbanjem

Rolanje, kao slobodna aktivnost

PROJEKT FINANCIRAN OD:

POSTANI I TI DIO NAŠE PRIČE