WALKIN’

NORDIJSKO HODANJE

WALKIN’ŠIBENIK

Savez školskih sportskih društava

Šibensko-kninska županija

Cilj projekta

Ciljevi Walkin’Šibenik projekta su prvenstveno poboljšati zdravlja mladih, utjecati na smanjenje prekomjerne težine, naučiti ih tehnici nordijskog hodanja, pravilnom odabiru štapova i dodataka za štapove.

Također želim ih naučiti mjeriti puls i koje je značenje tih vrijednosti, obratiti im pažnju na važnost boravka na otvorenom, posebno u prirodi, druženje i bolju komunikaciju s vršnjacima bez korištenja mobitela.

Ciljevi Walkin’Šibenik projekta također su poboljšati kondicijsku sposobnost, utjecati na motoričke i funkcionalne sposobnosti, poboljšati koordinaciju i pravilno držanje tijela.

Broj osoba obuhvaćenih projektom

Oko 200 mladića i djevojaka bili bi korisnici ovog projekta.U ovoj prvoj fazi bit će uključeno 8 razreda, sedmi razredi osnovnih te prvi razredi srednjih škola.

Po dva razreda Tehničke škole Šibenik s prof. i voditeljicom projekta Irenom Rupić Pietri, dva razreda Medicinske škole s prof. Anitom Donđivić, dva Srednje strukovne škole s prof. Sorajom Dražić-Balov te dva razreda iz Oš Meterize s prof. i ravnateljicom Margitom Vrbičić.

Predviđeni početak i završetak prevedbe projekta

Projekt Walkin’Šibenik provodio bi se u ovoj kalendarskoj godini u periodu od 10.9.2019. do 21.12.2019., za 8 razreda po 4 nastavnih sati, ukupno 32 sata za 200 učenika.

Glavne rute brzog hodanja, za svaki razred bile bi od Tehničke škole do Parka Šubićevac, te od Tehničke škole, tehnološkom cestom, do Rasadnika te završno šetnja kanalom sv. Ante.

U ovom periodu pažnja bi bila usmjerena na tehniku hodanja, mjerenja pulsa, postupno povećanje brzine hoda, dužine rute, savladavanje nagiba te kvalitetnu komunikaciju među vršnjacima.

Uz organiziran autobus do Skradina, završna ruta bila bi šetnja po Nacionalnom parku Krka.

CILJEVI PROJEKTA

Psihosomatski razvoj mladih

Razvoj zdravstvene kulture

Očuvanje i unapređenje vlastitog zdravlja

Stvaranje potrebe za svakodnevnim vježbanjem

Nordijsko hodanje, kao slobodna aktivnost

PROJEKT FINANCIRAN OD:

ŠETNJA PO NACIONALNOM PARKU “KRKA”