Poštovane kolege,

nakon dužeg vremena evo i par riječi od mene.

Kao što znate, MZO je dozvolilo izvannastavne aktivnosti pa tako i rad školskih sportskih društava. Vođeni tom odlukom, djelatnici i  Izvršni odbor Hrvatskog školskog sportskog saveza,  poslali su naputak da započnemo sa županijskim natjecanjima.

Vjerujem da vam je sad teško, nakon skoro dvije godine neaktivnosti, kvalitetno planirati sekcije koje biste prijavili na natjecanja. Također, i mi moramo prilagoditi natjecanja epidemiološkim mjerama.

Ta prilagodba sigurno će razvući broj natjecateljskih dana pa tako i izostanke s nastave, kako vas tako i učenika. Također, upitne su i dvorane u kojima će se natjecanja održavati jer ne znam koliko će ravnatelja biti voljno ustupiti dvorane za dolazak stranih osoba u radne dane. Stoga vas molim da ne prijavljujte momčadi reda radi, već da dobro promislite.

Nadalje, preporuka je da se natjecanja odvijaju što više na otvorenom. Tu možemo razmišljati o krosu i eventualno futsalu, no ne znam koliko smo spremni na to. I naravno, kup sustav koji ne volimo ali mu ove godine sigurno nećemo pobjeći.

Imajući u vidu sve što sam navela, molim vas da mi do 24. rujna pošaljete na ovu adresu popunjenu prijavu koja je u prilogu, kako bismo na nadolazećem Kolegiju tajnika (1. 10.-3-10.) imali više informacija i tako bili u mogućnosti zastupati svoje interese.

Za sva pitanja stojim vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav svima!

margit Vrbičić

predsjednica Saveza

U prilogu:

01. Dopis Organizacija županijskih natjecanja za školsku godinu 2021-2022

02. Predprijava za natjecanje školskog sportskog društva 2021-22